Fricassee van kip

Receptuur voor 4 personen

Bereidingswijze

Bak de kip in een passende pan voor het hele gerecht. Gebruik eerst olijfolie.
Voeg de sjalotjes toe. Laat de sjalotjes niet kleuren. Stel het vuur bij en voeg
boter en bloem toe. Fruit de bloem even mee. Blus af met witte wijn. Breng de
bouillon aan de kook. Voeg de bouillon toe.

Bindt de kruiden bij elkaar. Voeg de kruiderij toe en laat 30 minuten stoven.

Voeg na 30 minuten de paddenstoelen en geblancheerde groente toe. Stoof
deze mee tot de juiste gaarheid.

Maak de gerecht af met room en krulpeterselie. Serveer met tuinkers en witte
rijst.

Ingrediënten

1 kip, ontbeent
Zout
Olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
Boter/ 2-3 eetlepels bloem
0,5 glas witte wijn
Kippenbouillon
Peper, zout, tijm, laurierblad, tijm, salie, rozemarijn en krulpeterselie stelen
Paddenstoelen
2 soorten groente naar keuze, kort geblancheerd
1 deciliter room
Krulpeterselie, fijngehakt
Tuinkers
Witte rijst

Geef een reactie