Lasagne alla bolognese

Receptuur voor 4 personen

Bereidingswijze

Maak eerst de bolognese saus. Bak een gesnipperde ui in olijfolie. Zet het vuur iets
hoger en voeg rundergehakt toe. Voeg peper en zout toe. Bak dit een paar minuten.
Voeg de paddestoelen toe. Bak de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de tomaten
toe. Laat minimaal 30 minuten pruttelen. Voeg als het nodig is een kopje water toe.

Maak het deeg voor de pasta en laat een half uur rusten.
Fruit de bloem met boter in een steelpan. Voeg de melk toe. Laat de roux de saus
binden. Breng de bechamel op smaak met zout en peper.

Maak de lasagne vellen. Bouw de lasagne op in een passende ovenschaal. Begin met
een laagje bolognese. Dan 2 tot 3 lagen pasta-bolognese-bechamelsaus. Als laatst
een laag parmezaan. Gratineer de lasagne 20 minuten in een oven op 200 graden.

Ingrediënten

Bolognesesaus
Olijfolie om te bakken
1 kleine ui
200 gram rundergehakt
Handje paddenstoelen, in kleine stukken geplukt
3 tomaten, in stukken zonder kroontje

Bechamelsaus
350 milliliter melk
35 gram boter
35 gram bloem

Peper & zout
280 gram verse lasagne vellen (75 gram 00 meel, 25 gram griesmeel, 1 ei en zout)
Boter, om de vorm in te smeren
40 gemalen parmezaan

Geef een reactie