Gratin de pomme de terre

Receptuur voor 4 personen

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 180 graden.
Verwarm de melk. Voeg het takje tijm en het blaadje laurier aan de melk toe. Laat de
kruiderij ongeveer 5-10 minuten smaak afgeven aan de melk.

Klop het ei los in een bak. Voeg de warme melk door een zeefje toe aan het ei. Roer
tijdens het toevoegen van de melk goed met een garde. Breng op smaak met peper
en zout.

Snijd de aardappel in zeer dunne plakjes. Een mandoline of een dunschiller is een
goed gereedschap voor het juiste resultaat.

Leg de plakjes aardappel in een ovenvaste vorm. Overgiet met de op smaak
gebrachte melk. Dek de vulling af met geraspte kaas en gratineer goudbruin in de
oven.

Ingrediënten

2 aardappels
250 milliter melk
1 ei
1 takje tijm
1 blaadje laurier
Geraspte kaas naar wens
Zout & Peper

Geef een reactie