Gnocchi di Patate

Receptuur voor 4 personen

Bereidingswijze

Kook de aardappels en verwijder de schil. Knijp de aardappels door een
pureeknijper. Meng de puree voorzichtig met de bloem, peper, zeezout en het
ei. Gebruik je handen. Kneed niet te lang, want dan worden de gnocchi te
zwaar.

Rol het deeg in porties tot een dunne rol met 1 centimeter doorsnede. Snijd er
vormpjes met een breedte van een halve centimeter.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Laat de gnocchi voorzichtig in
het water glijden. Na 3 minuten of wanneer de gnocchi boven komt drijven zijn
ze goed.

Meng de warme gnocchi met olijfolie of boter en wat parmezaan.

Ingrediënten

1 kg bloemige aardappels
100 gram bloem
Zwarte peper
Zeezout
1 groot ei
Olijfolie of boter
Parmezaan

Geef een reactie