Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook met olijfolie op een laag vuurtje totdat de ui doorzichtig
is. Doe de rijst in de pan. Roer totdat de rijst er glazig uitziet. Voeg de wijn toe
en wacht totdat het vocht is verdampt.
Schenk een pollepel bouillon in de pan. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Voeg
eventueel extra bouillon toe. Houd de temperatuur tegen de kook aan. Houd
rekening met 20 minuten kooktijd.
Voeg halverwege de tijd de saffraan toe.
Als de Risotto al dente is voegen we roomboter en geraspte parmezaan toe.
Bewaar wat parmezaan om te garneren. Breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten
Olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 klein teentje knoflook, in plakjes
200 gram risotto rijst
50 milliliter witte wijn
0,5 liter bouillon
50 gram roomboter
50 gram geraspte Parmezaan
Mespunt saffraan draadjes
Zout & peper
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.