Ratatouille

Receptuur voor 4 personen

Bereidingswijze

Bak de ui en de knoflook op laag vuur. Voeg als de uien glazig zijn geworden
de aubergine toe. Bak de tomaten puree even mee. Voeg de blaadjes tijm en
een kopje water toe. Stoof 30 minuten.

Zet de kerstomaatjes met olijfolie en zout 30 minuten in een oven van 120
graden. Brand het vel van de paprika zwart. Doe de paprika 10 minuten in een
luchtdichte bak. Verwijderen het vel en het zaad.

Voeg de paprika en courgette toe. Stoof nog een keer 30 minuten.

Breng op smaak met blaadjes basilicum en zout en peper.

Ingrediënten

Olijfolie
1 rode ui, in grove stukken
1 teen knoflook, in plakjes
Een halve aubergine, in stukken van 1,5 bij 1,5 centimeter
1 eetlepel tomaten puree
Blaadjes van 2 takjes tijm
Een halve courgette, in stukken van 1 bij 1 centimeter
2 takjes kerstomaatjes
1 rode paprika
Blaadjes basilicum
Zout & peper

Geef een reactie