Quiche

Receptuur voor 4 personen

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de briseerdeeg door elkaar. Kneed het tot een deeg en laat
het deeg gewikkeld in plastic folie rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter. Bekleed je vorm met vetvrij papier en
deeg. Bak 15 minuten blind op 190 graden. Verlaag de temperatuur naar 170 graden.

Verwijder de bakbonen en bak nog een keer 5 minuten.

Bak het spek of de paddenstoelen. Roer de slagroom, de eieren, zout, peper en
nootmuskaat door elkaar. Verdeel het spek of de paddestoelen over de bodem van de
vorm. Schenk de room vulling in de vorm. Bak ze 15 minuten in de oven.

Ingrediënten

Briseerdeeg
250 gram bloem
150 gram boter
1 theelepel zout
Mespunt kristalsuiker
1 ei
1 eetlepel koude melk
140 gram spek of paddestoelen
3 deciliter slagroom
3 eieren
Zout en peper
Nootmuskaat
140 gram gruyere of comte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *