Paella vlees

Receptuur voor 2 personen

Bereidingswijze

Fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en paprika toe. Bak ze zacht. Voeg de tomaat, het
zout, paprika poeder en saffraan toe. Bak totdat alles begint te karamelliseren.

Bak de chorizo mee. Fruit de rijst een paar minuten mee. Voeg de witte wijn toe.
Voeg de bouillon toe, maar laat een beetje over. Je kunt gedurende het kook proces nog
extra bouillon toevoegen.

Zorg ervoor dat de laag paella niet hoger wordt dan een vingerkoot. De rijst heeft 18-20
minuten nodig om gaar te worden.

Leg halverwege de tijd rauwe doperwten en de gare kippenpoten op de rijst.

Maak de aioli zoals je een mayonaise maakt.

Serveer de paella met peterselie, citroenpartjes en de aioli.

Ingrediënten

Olijfolie
1/2 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gehakt
1/2 paprika, in dunne repen
1 tomaat, fijn gehakt
Zout
1/2 theelepel gerookte paprika poeder
1 flinke mespunt saffraan
Stukje chorizo, in blokjes
100 gram rijst
2 eetlepels doperwten
300 milliliter kippenbouillon
100 milliliter droge witte wijn
Twee kippenpoten, gegrild met peper, zout en knoflook ( 2 uur op 125 graden )
Peterselie, fijngehakt
Citroen partjes
Aioli (1 dooier, 1 kleine teen knoflook, 1 el. citroensap, 100 milliliter zonnebloemolie,
50 milliliter olijfolie, peper, zout en een theelepel honing)

Geef een reactie