Paella vis

Receptuur voor 2 personen

Bereidingswijze

Fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en paprika toe. Bak ze zacht. Voeg de tomaat, het
zout, paprika poeder en saffraan toe. Bak totdat alles begint te karamelliseren.

Bak de inktvis mee. Wanneer de inktvis wit is geworden mag de rijst in de pan. Fruit de
rijst een paar minuten mee. Voeg de erwten en witte wijn toe.

Voeg de bouillon toe, maar laat een beetje over. Je kunt gedurende het kook proces nog
extra bouillon toevoegen.

Zorg ervoor dat de laag paella niet dikker wordt dan een vingerkoot. De rijst heeft 18-20
minuten nodig om gaar te worden.

Leg halverwege de tijd de garnalen op de rijst. Keer de garnalen wanneer ze roze zijn
geworden aan de onderkant.

Maak de aioli zoals je een mayonaise zou maken.

Serveer de paella met peterselie, citroenpartjes en de aioli.

Ingrediënten

Olijfolie
1/2 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gehakt
1/2 paprika, in dunne repen
1 tomaat, fijn gehakt
Zout
1/2 theelepel gerookte paprika poeder
1 flinke mespunt saffraan
1 kleine inktvis, in dunne ringen
100 gram rijst
2 eetlepels doperwten
300 milliliter kippenbouillon
100 milliliter droge witte wijn
4 grote ongepelde garnalen, darmkanaal verwijderd
8 mosselen of venusschelpen, gestoomd
Peterselie, fijngehakt
Citroen partjes
Aioli (1 dooier, 1 kleine teen knoflook, 1 el. citroensap, 100 milliliter zonnebloemolie,
50 milliliter olijfolie, peper, zout en een theelepel honing)

Geef een reactie